Reforma politică se termină greu pas pe Camera: acum merge la Senat

În Senat pentru a re-deschide discuția pe puncte fundamentale, politică cum ar fi definirea de numărul de membri cu care mișcările politice va fi capabil de a dobândi statutul de persoană juridică.Cu 85 de voturi și unul nu, plenul camerei Reprezentanților a aprobat marți de titlu și valabilitatea politic și reforma electorală, care se încheie pasul lor de către această societate să își continue drumul în Primul Comitet al Senatului.

politică
A fost astfel, după multe și lungi dezbateri, în plus de întârziere, ca reforma a fost aprobat, care promite o deschidere democratică în columbian politică. Casa a trecut pe liste închise la Congresul din 2022, și o conformație mai independent al Consiliului Electoral Național (CNE), ca și judecătorii vor fi numiți de către partidele politice, ci de școli de drept care au cele mai bune acreditare academică în țară.Este, de asemenea, aprobat de coaliții între autoritățile politice, fără nici un fel de limitare, care este de a spune, că atât minoritate mișcări și partide politice mai mari pot depune liste în coaliție pentru corporații publice. Pe de altă parte, am aprobat o propunere care, în departamentele care alege doi reprezentanți ai Camerei, cu atât mai mare vot ajunge la Senat, iar cel de-al doilea este apăsat în această societate. Așa cum sa explicat de către Guillermo Rivera, ministru de Interne, nu va fi nici un impact fiscal, deoarece a crescut cu nouă numărul de senatori, și o scădere în nouă dintre reprezentanți.

Reforma politică, înot, câine

Acesta a fost, de asemenea, prevedea că Congresul are un termen de un an de a reglementa utilizarea de mass-media digitale pentru a mecanismelor de participare a cetățenilor și de a vota în alegerile politică precedente va fi o cerință obligatorie în momentul de cerere pentru un loc de muncă în sectorul public sau contract cu Statul.”În final, după mai mult de 6 luni în curs, aprobat de bine actul legislativ de reformă politică, profund mutilat și modificat, în comparație cu ceea ce a fost stabilit în propunerea Electorale Misiune, și sabotat de către dușmanii păcii și deschiderea democratică. Noi credem că putem corecta aceste modificări severe în Senat pentru a satisface punctul 2 din acordul de pace”, a spus Francisco Toloza, de Voci de Pace Cu toate acestea, în Senat pentru a re-deschide dezbaterea asupra a două puncte fundamentale: definirea numărului de afiliați, care va fi capabil să formeze mișcări politice, cu personalitate juridică, care ar putea modifica actualul sistem de vot prag, și crearea de curtea de gaged. Acest ultim punct, în funcție de Rivera, aceasta ar putea fi susținută nu în reforma politică, dar într-un proiect de lege deja studiat în legislativ.

Guvernul speră că timpul va ajunge să aprobe reforma înainte de sfârșitul lunii noiembrie. Lipsesc două dezbateri și, aparent, ar fi disponibilă între congresmeni după mai multe săptămâni de amânări, și lipsa de cvorum, pentru a discuta și aproba proiecte legate de politică punerea în aplicare a acordului de pace. „Deja am făcut o proiecție de ori și, dacă lucrurile merg așa cum ne dorim în Senat, ne-ar ajunge la o înțelegere înainte de 30 noiembrie, astfel că reforma ar fi salvat”, a spus mininterior.